25 Μαρτίου 2010

Next stop...IMF?


Δεν είναι να το σκέπτεσαι. Όχι σου λέω! Το απόλυτο σκοτάδι. Η Μέρκελ έχει τσινήσει σαν γαϊδούρι που δεν θέλει να προχωρήσει. Παρένθεση…γιατί τα τριπολιτσιώτικα γαϊδούρια είναι τόσο διάσημα; Ο Σαρκοζί τη τραβάει από το γκέμι και η κοπελιά – μεγαλοκοπέλα για την ακρίβεια – δεν θέλει να κάνει βήμα. Οι Αμερικάνοι εμίλησαν εκ μέρους του Μπάρακ και αμαρτία ουκ έχουν. Το ΔΝΤ στη γωνία του δρόμου…περισσότερο σαν το Freddy serial killer σε όνειρο μου κάνει. Η ΕΕ αδύναμη να συμφωνήσει στα αυτονόητα…στην ύστατη ύπαρξη αλληλεγγύης.


Δεν πίστευα ποτέ στη πολιτική ένωση της Ευρώπης…πόσο μάλλον σε μια κοινωνική σύγκλιση. Εδώ βλέπεις ότι τελικά και η οικονομική ένωση είναι μάλλον ένα δίκοπο μαχαίρι. Δεν υπήρξα ποτέ Ευρωσκεπτικιστής επίσης…την αμαρτία μου τη λέω. Δεν ξέρω κύριε «αείμνηστε» ή «εθνάρχη»…διαλέξτε και πάρτε…που ανήκουμε. Προσωπικά ανήκω στον ελλαδικό χώρο και αυτό μου φτάνει για αυτοπροσδιορισμό…έστω γεωγραφικά.


Οι Βρυξέλες – χρησιμοποιείται ο όρος λες και η πόλη έχει δική της βούληση – ποτέ νομίζω δεν κατάλαβαν το αυτονόητο, δηλαδή ότι για να έχεις μια όποια ενοποίηση…σύγκλιση…πάντρεμα βρε αδερφέ…πρέπει να έχεις τουλάχιστον την ίδια βάση. Αυτή η βάση, αγαπητές μου Βρυξέλες, είναι οι θεσμικές δομές. Προσοχή…όχι οι θεσμοί με την απλή έννοια, αλλά με μια βαθύτερη ουσία. Οι οραματιστές το λησμόνησαν αυτό…εξαρχής νομίζω…αλλιώς θα καταλάβαιναν τη ματαιότητα κάθε κόπου. Το πρόβλημα φίλοι μου εκ της Δύσεως δεν είναι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Πορτογαλία, ούτε η Ιρλανδία…ούτε σίγουρα η τύχη μας η μαύρη. Το πρόβλημα είναι ότι οι θεσμικές δομές ανάμεσα ακόμα και στις χώρες της Ευρωζώνης είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Γιατί όσο παράξενο κι αν ακούγεται…τα ελλείμματα της Ελλάδας είναι αποτέλεσμα της θεσμικής της οργάνωσης με την ευρεία έννοια.


Θέλω να δω τη μέρα μετά τη νύχτα. Και το θέλω κάτι τέτοιο γιατί όσο και να μη πιστεύω σε μια πιθανή κοινωνική ενοποίηση της Ευρώπης…βαθιά μέσα νομίζω ότι το θέλω. Μόνο δεν θέλω να φανταστώ την Άνγκελα να τραγουδάει ποτέ στη θέση της Furtado




17 σχόλια:

  1. Καλημέρα αν δεν βαριέσαι ρίξε μια ματιά εδώ!!
    http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν γράφω πολιτική!λολολ!
    Το τραγούδι τέλεια!! Τέλειο!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια φρεγάτα την ημέρα, το μισθό τον κάνει πέρα. καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ομολόγησέ το: όλο αυτό το ποστ ήταν μια δικαιολογία να βάλεις το morning after dark! πλάκα κάνω.
    πάντως αν κάπου έριχνα το φταίξιμο θα ήταν σε μας - οι άλλοι τη δουλειά τους κάνουν, μακάρι να μπορούσαμε κι εμείς να κάνουμε το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν λίγα χρόνια η Αγγέλα δεν είχε δεύτερο βρακί ν'αλλάξει.
    Τα ξέχασε;
    Πάντως ότι και να λέει αυτή η Γαϊδάρα εγώ την Γερμανία την λατρεύω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. bear,μακάρι να χαμε κι εμείς μια Αγγέλα.αλλά στην καλύτερη έχουμε Θοδώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Φούλη: Έχει ένα Point o τύπος, αλλά βρε Φούλη μου...πολύ θεωρία συνομωσίας...είπαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ηφαιστίωνας: Δεν είναι πολιτική αυτό πάντως. Είναι μάλλον ένα θέμα ουσίας και μας ενδιαφέρει ή θα έπρεπε να ενδιαφέρει όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Τhanos: Είπες φρεγάτα...και προς στιγμήν νόμιζα ότι μίλαγες για την Άνγκελα...χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Scatterbrain: Μαλάκα...το κατάλαβες; Πωπω...είσαι διάνοια...χαχαχαχα!!!! Πάντως φταίμε εμείς σε τεράστιο βαθμό, αλλά δεν ξέρω αν τελικά είναι εκεί η ουσία του προβλήματος. Τέτοια θέματα μια ενοποιημένη Ευρώπη θα έπρεπε να τα είχε προνοήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Bear: Η Άνγκελα αρκούδε μου, κάποια στιγμή θα φύγει. Δεν είναι αυτή το πρόβλημα. Τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής ενωποίησης είναι πιο βαθειά και ουσιώδη τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Thanos: Πέστο ψέματα! Αν και η Άνγκελα είναι λίγο foul...για να λέμε και του στραβού το δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μια σημείωση μιας και ειναι ο τομέας μου :-) οι οραματιστές της Ένωσης είχαν ξεκινήσει τις προσπάθειες για μια πολιτική ένωση από την αρχή, το '54 συγκεκριμένα (ίσως η ανάμνηση του πολέμου ήταν πολύ νωπή και βοηθούσε). η Γαλλία είπε όχι τότε λόγω των γνωστών φόβων της ότι θα χάσει την εθνική κυριαρχία της και το έχει ξανακάνει από τότε, ακριβώς επειδή οι Γάλλοι προτιμούν να αυτοχαρακτηρίζονται σαν Γάλλοι παρά σαν Ευρωπαίοι (και Γάλλοι). γι αυτό και τώρα έχουμε κολλήσει στην οικονομική ένωση η οποία δεν πάει πουθενά χωρίς πολιτική ένωση.

    αυτά από εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Μικρός Ναυτίλος: Και φωνάζω περίτρανα. Δεν μπορεί να γίνει πολιτική ένωση. Είναι ουτοπικό ακόμη και να το σκεπτόμαστε. Οικονομική όμως ένωση υπό ανανεωμένους όρους μπορεί να επιτευχθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για IMF δεν ξέρω, αλλά για EMF είμαι προ των πυλών, σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Αnother George: EMF? (E)lder or (M)iddle-age (F)renitis? lololololol!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όχι, αγαπητέ μου! EMF= Εcstasy MotherF...rs! έτσι λεγόταν ένα συγκρότημα με το κομμάτι unbelievable.

    Πώς φαίνεται ότι έχουμε ένα κενό λόγω διαφορά ηλικίας!

    http://www.youtube.com/watch?v=CdP-Xrw0oKk&feature=related

    Δεν θα σχολιάσω τα λεγόμενά σου γιατί είναι Μεγάλη Παρασκευή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;