30 Μαΐου 2011

Introspection

Τα Σαββατοκύριακα είναι για ενδοσκόπηση λένε! Τις καθημερινές βλέπεις, με όλο το τρέξιμο, δεν προλαβαίνεις. Οπότε ο κύριος Μηδενικός για να υπερβεί το ‘μηδενικό’ που είναι, είπε να αθροίσει καμιά μονάδα στην κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεώς του.

Κίνηση πρώτη, Σινεμά! Βλέπεις η λίγη κουλτούρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Παίρνω μαζί, λοιπόν, το γνωστό σε όλους σας πλέον ‘ζουζούνι’ και έναν αγαπημένο φίλο και πάμε να δούμε το Tree of Life. Χρυσός Φοίνικα στις Κάννες σου λέει, πόσο μάπα να μου βγει το καρπούζι; Θα στα πω έτσι στο πόδι για να πιάσεις το σημειολογικό μήνυμα εσύ αναγνώστη μου. Πρώτον, στα 20 λεπτά το σινεμά είχε μείνει μισό. Δεύτερον, η ταινία θα μπορούσε να έχει εναλλακτικό τίτλο ‘The not so short history of nearly everything’. Τρίτον, ζαλιζόμουν σε σημείο τρέλας όταν βγήκα… δεν είμαι 100% σίγουρος να σου πιστοποιήσω ότι ήταν από τα νεύρα.

Κίνηση δεύτερη, Διαμαρτυρία! Επειδή έχω μάθει πως για να βασίσεις μια άποψη πρέπει πρώτα να ζήσεις, σήμερα κίνησα για το Σύνταγμα. Πέστο δημοσιογραφικό δαιμόνιο ή κοινωνιολογική επιτόπια έρευνα. Παρατήρησα και άκουσα, προσπαθώντας να αφήσω παράμερα τις όποιες μου προκαταλήψεις. Χάρηκα για το μέγεθος της συμμετοχής του κόσμου, δεν θα πω ψέματα. Εξαγριώθηκα με το μέγεθος του παραληρήματος και της ουτοπίας. Έφυγα μετά από αρκετή ώρα για να μη χρειαστεί να εκφραστώ. Αυτολογοκρίθηκα, το δέχομαι! Θεωρώ, όμως, ότι ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω.

Αύριο ξημερώνει μια καινούργια βδομάδα. Το μόνο που ξέρω είναι πως το άλλο Σαββατοκύριακο δεν θα το αφιερώσω σε παρόμοιου είδους ενδοσκόπησεις…

12 σχόλια:

  1. ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί εξαγριώθηκες...
    πάντως καλά έκανες και αυτολογοκρίθηκες...και εγώ καθημερινά τον τελευταίο καιρό αυτολογοκρίνομαι με όλα αυτά που ακούω...τις ειρωνίες και τα κακόβουλα σχόλια...γιατί πραγματικά σέβομαι και τον άνθρωπο που δεν συμφωνεί με το κίνημα των 'Αγανακτισμένων'...σε αντίθεση με αυτόν(ή καλύτερα αυτούς) που δεν σέβονται τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!!!
    απαπα αυτούς του χρυσούς φοίνηκες, πάντα τους φοβόμουν.. χεχε!!!
    Το επόμενο ΣΚ μια εκδρομή ίσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Giorgio αν και τα έχουμε πει γιατί εξαγριώνομαι, αλλά θα το πω μια ακόμη φορά. Γιατί συνειδητοποιώ ότι ο Έλληνας έχει υπογράψει διαζύγιο με την αυτοκριτική και τον ρεαλισμό. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους Αγανακτισμένους.

    Το point σας το πιάνω! Δεν θα επαναληφθεί! Υπόσχεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά αυτό Ηφαιστίωνα πέστο ξανά!! χαχα!!

    Περιμένω για το ΣΚ του Αγ. Πνέυματος πως και πως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως ο δονητής του Λαρς Φον Τρίερ έχει σχήμα σβάστικας (άσχετο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elf μου, δεν έχω δει το Melancholia, αλλά γενικά αγαπάω Τρίερ. Τι τις ήθελε ο μαλάκες τις φιλοναζιστικές φαμφάρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tin epomeni fora: tainioula sto spiti (poly pio elegxomeni katastasi) kai apo to syntagma pername mono ypogeiws me to metro!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλα μπερδεύονται γλυκά σε αυτή τη ζωή. Το παραλήρημα και η ουτοπία έγινε ταινία. Και αντίστροφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Dimosthenis, η ταινιούλα στο σπίτι μπορεί να υφίσταται άσχετα της όποιας διαμαρτυρίας. Δεν είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα γεγονότα. Θα έλεγα ότι είμαστε σε καθεστώς αναμονής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Apos μου, κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό! Εξάλλου μια βόλτα μετά στη Διονυσίου Αεροπαγείτου με καλή παρέα είναι αξία ανεκτίμητη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άσχετο ίσως!!
    Μια ευκαιρία να μαζέψουμε μαλλιαρές σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την πολύ αγανάκτηση και να τις παραθέσουμε εκεί που πρέπει..
    Όπως επιθυμεί ο καθένας!!
    Καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταναγκαστικά έργα θα κάνουμε Φούλη μου; χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;