13 Ιανουαρίου 2015

(Political) Semantics^23

Το να καταφέρεις να κάνεις ένα πιο τρομακτικό προεκλογικό spot από εκείνο του Σαμαρά… το λες και κατόρθωμα. Το λέω αυτό, γιατί οι επικοινωνιολόγοι του καμένου (literally) Καμμένου κατάφεραν να μεταδώσουν μια ειδεχθή αισθητική ακόμα και σε ένα spot που πρωταγωνιστεί ένα γλυκύτατο κατά τ’ άλλα παιδάκι.

Σκηνικό: Ο μικρός Αλέξης παίζει με το τρενάκι σε ένα πολυκατάστημα. Το τρένο εκτροχιάζεται γιατί ο Αλέξης «τον παίζει». Σαν να μην έφτανε που δεν υπάρχει ούτε ένας υπεύθυνος του καταστήματος να σώσει το παιδάκι από τον κάθε επιτήδειο (άτιμη ανεργία), ο Αλέξης ζητά βοήθεια από τον Πάνο-call-me-και-καμένο! Ότι δηλαδή εσύ θα δεις τον Πάνο δίπλα σου και θα πεις «αχ μου εμπνέει εμπιστοσύνη, να τον ρωτήσω». Μη στα πολυλογώ, ο μικρός Αλέξης (καλό ζώο και αυτό) κάθεται στα γόνατα του «Βούδα», στην αγκαλιά του, ο άλλος του μιλά ψιθυριστά και στοργικά…. Μαλάκα ΔΕΝ περιγράφω άλλο... γιατί αν ήμουν Ηθών ή ΕΣΡ θα την είχα κόψει ήδη τη διαφήμιση… για ευνόητους λόγους.

Θέλει ταλέντο να παράγεις κάτι πιο εμετικό και αντιαισθητικό από την ομάδα του Δικτύου 21 του Σαμαρά. Ενίοτε αν είσαι λίγο (έως πολύ) καμένος… μπορεί και να το πετύχεις!


5 σχόλια:

  1. Ποίημα, αριστούργημα, εξαίσιο, ένα αμάγαλμα σκηνοθετικής ακρόβειας, υποκριτικής αρτιότητος και δεν θυμάμαι τι άλλο γιατί έφαγα βαριά κι έχει πάει όλο το αίμα στο στομάχι, αντιλαμβάνεσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκαμα να δω και τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ Tremens μου...μήπως τσάκωσε καμιά υποψηφιότητα;

      Διαγραφή
  2. πωπω ειλικρινα και οι διαφημισεις εχουν παιδια μεσα! το θεωρω κακο αυτο
    απο την αλλη ο συριζα εινα οι ιδιοι παιδια που 3 λαλουν και 2 χορευουν
    το συνολο 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σκεφτώ ότι η Μακρή πήγε ΣΥΡΙΖΑ...δεν απέχουν και τόοοοσο πολύ Άσωτε μου...

      Διαγραφή
  3. Αλέξη Αλέξη, τελείωνε ξεκόλλα, ναι όντως τραγική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;